[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El rapte del nen - Viquipèdia

El rapte del nen

De Viquipèdia

núm. 41 - El rapte del nen
Còmic de Mortadel·lo i Filemó
Editorial Editorial Bruguera
Autor Francisco Ibáñez
Any 1979
Nom original ¡A por el niño!
Pàgines 44

El rapte del nen (¡A por el niño! originalment en castellà) és la quaranta-unena història llarga que va dibuixar Francisco Ibáñez sobre Mortadel·lo i Filemó. Va ser publicada el 1979, Any Internacional del Nen, servint per a commemorar-lo. Es va republicar en català el 1990 en la col·lecció Mestres de l'Humor d'Edicions B.

En aquest àlbum es presenta un canvi en l'estructura que afectarà tots els còmics posteriors fins a l'últim. En la publicació setmanal, en comptes de sortir quatre pàgines de Mortadel·lo com llavors hi surten sis. L'àlbum segueix tenint quaranta-quatre pàgines, però en comptes de dividir-se en onze capítols de quatre pàgines es divideix en vuit capítols, els sis primers de sis pàgines i l'últim de vuit. Per equilibrar l'augment d'esforç que això comportava, els còmics van passar de tenir cinc tires de vinyetes per pàgina a tenir-ne quatre. Això farà que d'ara endavant el còmic pugui disposar de fons més elaborats i de més bromes en segon pla no relacionades amb la història, però al mateix temps perd densitat de narració i els gags es desenvolupen amb menys vinyetes.

[edita] Argument

Uns segrestadors volen raptar un nen fill d'un milionari director de banc, per demanar-ne un rescat. En Mortadel·lo i en Filemó tenen la missió d'anar a la seva escola per protegir-lo a ell i a la resta de companys de classe.


El transformador metabólico núm. 41 - El rapte del nen La gente de Vicente→