[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El nom de la rosa (pel·lícula) - Viquipèdia

El nom de la rosa (pel·lícula)

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...


1. Anàlisis de l’estructura narrativa:

- Quin és el tema principal ?

El tema principal de la pel·lícula és el misteri, ja que està durant tota la pel·lícula, a l’espera de saber quí es el causant de la mort de tots aquells monjos.


- Fes una sinopsi de l’argument:

La pel·lícula tracta sobre un monestir, on estan succeint fets molt estranys, justificats amb la mort d’alguns dels monjos . Obligats per els fets, es decideixen a cridar a Guillermo, un famós “ detectiu “ d’aquella època. Aquest amb el seu ajudant, van descobrint proves, que van més o menys indicant qui és el culpable, però sempre desapareixen les sospites, per altres proves que les contradiuen, o per la pròpia mort del suposat culpable. Al veure que Guillermo no avança, decideixen cridar a la Santa Inquisició, aquesta, al mínim indici, declara a Salvatore, la campesina, i a un altre monjo, culpables, i els porta a la foguera, peró mentres tant, Guillermo descobreix la biblioteca secreta i al mateix temps al culpable, que es tracta del més vell del monestir, Jorge de Burgos.

Tota la biblioteca es crema, i moren Salvatore i l’altre monjo, però la xica no, ja que Adso la salva, aprofitant el moment de distracció, per el incendi que s’havia produït dalt de la torre, és a dir, a la biblioteca.


- Analitza els principals personatges que apareixen:

Guillermo de Baskerville: Es tracta de un fraire Francisca, què és el protagonista d’aquesta pel·lícula. És famós per haver resolt molts enigmes, i per ser una persona summament intel·ligent, com es veu en la pel·lícula, motiu per el qual, es troba en aquell monestir. No es gens fàcil d’intimidar, i sempre te resposta per a tot.

Adso de Melk: Es el narrador de la pel·lícula, però la narra quant es major. És tracta de un noviciós Benedictí, i és l‘alumne de Guillermo, que juntament amb ell, mitjançant pistes i coses que troben, consegueixen resoldre l’enigma del monestir.

- Descriu acuradament alguna escena que t’haja agradat o cridat l’atenció especialment:

L’escena que més m’ha cridat l’atenció, ha segut, la que Guillermo, es caia per la trampa de la biblioteca del monestir, i li diu a Adso, que salve els llibres, en vega de dir que el salve a ell, el que vol dir, que estima més els llibres que la seva propia vida.







  • Anàlisis del contingut:

LA MONÀSTICA MEDIEVAL


Quins ordes religiosos hi són esmentats ?

Les ordres religioses reunides a l'Abadia són el franciscà, la benedictina i els enviats del Papa. Els franciscans eren l'ordre més propera al poble; estaven a favor del riure, la raó i lògica, es vestien de forma precària i creien que Jesús era pobre. En canvi, els benedictins i els enviats del Papa, eren partidaris de preservar el coneixement sense difondre'l, de censurar el sexe i el riure, i vestien de forma més ostentosa.


Descriu les escenes en què es vegen clarament reflectits diversos aspectes de la vida monàstica ?

- Quant estan tots els monjos en “ l’esglèsia “ cantant cançons, ...

- Els llibres que es veu que estan escrivint en la sala.

- Els treballs que desenvolupen a l’interior del monestir.

- La recolecta dels impostos dels campesins.


EL MONESTIR I LES RELACIÓNS EXTERNES


Quines són les relacions entre el monestir i el papat ?

Les relacións que hi ha entre el monestir i el papat, són que el monestir, està “ dirigit “ per un membre del papat, llavors, per ixe fet, estan relacionats, i qualsevol cosa que ocorreix en aquest monestir, es dona a coneixer en el papat, i aquest, quant veu oportu, pren mesures.


EL MONESTIR I LA RELIGIÓ


Què és una heretgia ? Quines heretgies apareixen mencionades en la pel·lícula ?

En el cristianisme catòlic, una heretgia és una doctrina que contradiu els dogmes establerts per l'Església Catòlica. Antigament, si una doctrina era herètica, calia condemnar-la i perseguir els seus adeptes. Avui dia, els historiadors conserven l'ús de la paraula heretgia per referir-se a corrents religiosos dissidents respecte de l'Església establerta, sense donar al terme cap connotació negativa ni de condemna.

Una de les heretgies que es menciona, o millor dit, que apareixen en la pel·lícula, es quant Salvatore, esta sacrificant a un gat negre i un gall negre, son descoberts, ell i la xica, i els fan un “ interrogatori ”, és a dir, els obliguen a dir que venen en nom del dimoni, i són declarats a pena de mort.

Què és la santa Inquisició ? Quin paper se li atribueix en la pel·lícula ? Quina és l’actitud dels personatges davant aquesta institució i els seus components ?

El terme Santa Inquisició ( Latin: Inquisitio Haereticae Pravitatis Sanctum Officium) fa referència a diverses institucions dedicades a la supressió de l'heretgia al si de l'Església Catòlica.

El paper de la Santa Inquisició en la pel·lícula, és resoldre els fets que estan ocorreguent d’una forma tan extraña, i al mínim indici d’heretgia, culpar a ixe dels problemes, i dur-lo a la seua mort, sense bassar-se en probes ni res, que és el que va passar en Salvatore, la xica i l’altre monjo.

L’actitud dels personatges davant la Santa Inquisició, és la de dir que sí sempre, sense reclamar ni registrar res, ja que saben que a la mínima, els poden declarar culpables i matar-los, i no poden fer res, ja que venen en nom de l’esglèsia i ells son la justícia.