Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

El Sulfat At??mic - Viquip??dia

El Sulfat At??mic

De Viquip??dia

n??m. 1 - El Sulfat At??mic
C??mic de Mortadel??lo i Filem??
Editorial Editorial Bruguera
Autor Francisco Ib????ez
Any 1969
Nom original El Sulfato At??mico
P??gines 46

El Sulfat At??mic (El sulfato At??mico originalment en castell??) ??s la primera hist??ria llarga que va dibuixar Francisco Ib????ez sobre Mortadel??lo i Filem?? (i de fet, qualsevol altre personatge seu). Va ser publicat el 1969 per Editorial Bruguera. El 1987 es va republicar en catal?? en la col??lecci?? Mestres de l'Humor d'Edicions B.

El c??mic es distingeix dels posteriors per tenir un estil de dibuix m??s detallista i per qu?? la hist??ria ??s lineal i no dividida per cap??tols per aix?? poder-la presentar millor en els lliurament setmanals de les revistes. A m??s, t?? 46 p??gines en comptes de les 44 est??ndards que tindran la resta. La distribuci?? de vinyetes segueix un esquema t??pic de l'escola belga del c??mic en qu?? la majoria de p??gines es divideixen en quatre tires de vinyetes. Aquest esquema no seguir?? en els c??mics immediatament posteriors en qu?? hi haur?? una mitjana de cinc tires per p??gina.

[edita] Argument

El sulfat at??mic ??s un l??quid que, segons el professor Bacteri, elimina les plagues del camp. Tanmateix, produeix just l'efecte contrari: engrandeix els animals, pel que representa un greu perill per a la humanitat.

Un dels pots que contenien aquest compost ??s robat per agents de la rep??blica de Tirania. All?? governa el dictador Bruteztrausen, que pret??n la dominar el m??n. La missi?? de Mortadel??lo i Filem?? ??s anar a Tirania i recuperar el pot. Els dos agents, en la fugida aconsegueixen provocar tal caos que aconsegueixen fins i tot acabar amb el r??gim dictatorial, encara que despr??s se sap que en Trencasostren ocupa el nou c??rrec de dictador.


n??m. 1 - El Sulfat At??mic Contra la banda del Llard?????