[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

EasyJet - Viquipèdia

EasyJet

De Viquipèdia

EasyJet és una aerolínia internacional de baix cost amb seu a Londres Luton.

EasyJet és propietat de EasyJet Holdings Limited, l'accionista majoritari dels quals és Stelios Haji-Ioannou i que està domiciliada en el paradís fiscal de la illa de Jersey. Altres accionistes majoritaris són Polys Haji-Ioannou i Icelandair. La companyia va ser creada al març de 1995 per Stelios Haji-Ioannou, realitzant el seu vol inagural des de Londres-Luton al novembre d'aquest mateix any.

Per aquell temps tenia arrendats els avions i el personal i no va ser fins a abril del 1996 que va comprar el seu primer avió en propietat. Aquest any va començar també els vols internacionals de Londres a Amsterdam, Niça i Barcelona.

L'octubre de 1997, la companyia va rebre la seva Air Operating Certificate. La companyia va iniciar la seva internacionalització a l'abril del 1998, en adquirir el 40% de la companyia xàrter suïssa TEA Basel AG, que més tard passaria a cridar-se easyJet Switzerland.

El 2002 va adquirir Go Fly, la filial de baix cost de British Airways. Va sortir a borsa en el parquet de Londres el 2000. Opera més de 160 rutes per tota Europa, venent directament a l'usuari per Internet o per telèfon sense passar per agències de viatges. Recentment diverses webs de viatges online (atrapalo i altres) permeten reserves vols de easyjet en les seves pròpies pàgines utilitzant la tecnologia de scraping.

Per a reduir costos, easyJet subcontrata bona part de les seves activitats a terceres empreses, no inclou el preu del menjar en els vols encara que hi ha menjar fred i calent així com begudes i regals a preus més baixos que en l'aeroport a la venda, no emet bitllets, tots els seients dels seus avions són de classe turista i amb una distribució free-seating(sense assignació de seient), l'embarcament es fa per grups de prioritat, generalment otorgats per l'ordre que els passatgers que han estat facturats.

A diferència d'altres companyies de baix cost, easyJet vola als principals aeroports europeus. A Espanya, la companyia ha subcontractat el servei a certes empreses com EuroHandling, IberHandling i Ineuropa Handling, encarregats de facturació i rampa, i Logistair, empresa que es dedica a proporcionar i formar recursos humans per a atenció al client en els llocs de venda de bitllets de cada aeroport.


[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
EasyJet