[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Drag 'n drop - Viquipèdia

Drag 'n drop

De Viquipèdia

Drag 'n drop és un terme molt usat en informàtica que es refereix a l'acció d'arrossegar i deixar anar amb el ratolí objectes d'una finestra a una altra o entre diferents parts d'una mateixa finestra o programa. Els objectes arrossegats són habitualment arxius, però també poden ser arrossegats altres tipus d'objectes en funció del programa.

Un exemple és arrossegar i deixar anar entre dues finestres d'un gestor d'arxius per a moure'ls de directori, o arrossegar i deixar anar arxius de música sobre un reproductor per escoltar-los o posar-los a la llista de reproducció del programa.

Els objectes que poden ser arrossegats depenen del programa o finestra que els allotja. Igualment, l'efecte de deixar anar objectes sobre una finestra o programa depèn del receptor dels objectes. Habitualment quan s'estan arrossegant objectes entre finestres la icona del ratolí canvia per indicar quina acció es produirà si es deixen anar, o es mostrarà un símbol similar a prohibit indicant que l'acció de deixar anar els objectes no produirà cap resultat.