[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Douglas Dean Osheroff - Viquipèdia

Douglas Dean Osheroff

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1996)

Douglas Dean Osheroff ( Washington)|Aberdeen, EUA 1945 ) és un físic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1996.

[edita] Biografia

Va néixer l'1 d'agost de 1945 a la població d'Aberdeen, situada a l'estat nord-americà de Washington. Va estudiar física a l'Institut Tecnològic de Califònia sota la direcció de Richard Feynman, on es llicencià el 1967, i el 1973 es doctorà a la Universitat de Cornell. Actualment és cap del Departament de Física de la Universitat de Stanford.

[edita] Recerca científica

Mentre era un estudiant treballà al costat de David Morris Lee i Robert Coleman Richardson en la superfluidesa de l'isòtop heli-3, descobrint com l'heli aconseguia adoptar una fluïdesa desconeguda a l'aproximar-se al zero absolut (-273 ºC).

L'any 1996 fou guardonat, conjuntament amb els seus dos col·laboradors, amb el Premi Nobel de Física pels seus descobriments en superfluids amb l'isòtop Heli-3.

Osheroff va ser seleccionat per a treballar en la Comissió d'investigació l'accident del transbordador espacial Columbia, a l'igual que el seu mentor Richard Feynman feu amb l'accident del transbordador espacial Challenger.

[edita] Enllaços externs