[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dinastia Avís - Viquipèdia

Dinastia Avís

De Viquipèdia

Joan I de Portugal, fundador de la Dinastia d'Avís
Joan I de Portugal, fundador de la Dinastia d'Avís

Es dóna el nom de Dinastia d'Avís al casal de reis que van governar el Regne de Portugal des de 1385 fins l'any 1580.

Taula de continguts

[edita] Història

L'any 1385, l'interregne provocat per la crisi de 1383-1385, per la qual s'acabà la dinastia Borgonya amb la mort de Ferran I de Portugal, comportà la lluita entre Beatriu de Portugal, filla de l'últim rei borgonyès del regne, i Joan de Portugal, Gran Mestre de l'Orde d'Avís, fill natural de Pere I de Portugal i germanastre de Ferran I.

Els nobles portuguesos vient la fi de la independència del regne en mans de Beatriu, pel seu matrimoni amb el rei Joan I de Castella, van oferir el tron a Joan de Portugal que l'acceptà destronant Beatriu el 1385.

Creu de l'Ordre d'Avís
Creu de l'Ordre d'Avís

Els descendents del rei Joan I van seguir sent Gran Mestre de l'Orde d'Avís, tot i que sovint nomenaren sacerdots perquè conduïssin l'Orde.

La Dinastia Avís va acabar amb la mort del rei Enric I de Portugal el 1580. Després d'un curt període de la lluita per aconseguir el tron de Portugal, Felip II de Castella de la Dinastia Habsburg aconseguí destronar Antoni I, fill natural del rei Enric I, i la Corona Portuguesa s'uní a la Hispana fins el 1640.

[edita] Llista dels monarques de la Dinastia Avís

[edita] Branca directa

[edita] Branca de Beja

Antoni I fou rei durant 60 dies, fins que el 4 d'agost de 1580 perdè la corona a la batalla d'Alcàntara contra el seu cosí Felip II de Castella

[edita] Vegeu també