[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

David Belle - Viquipèdia

David Belle

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

David Belle (* Fécamp, França, 29 d'abril de 1973) és un esportista i recentment actor creador del parkour. Belle va començar practicant parkour quan tenia 15 anys, inspirat pel seu pare i les pel·lícules d'arts marcials. També és fundador de l'associació de parkour - PAWA (PArkour World Association, Associació mundial de parkour en anglès).

[edita] Biografia

Va néixer el 29 d'Abril de 1973 a Fecamp [76 - Seine-Maritime). Prové d'una família modesta dels afores parisenques, de Fecamp a Normandia, després a Vendee, a les Sabres d'Olonne, on va passar els primers catorze anys de la seva existència. Educat pel seu avi matern, Gilbert KITTEN, (antic ajudant-cap de la brigada de Bombers de París), David, es bressola en les seves heroicitats, i per la seva joventut, s'apassiona per tot allò que tracti l'acció pura.

El seu pare, Raymond Belle, soldat i antic membre de la tropa Dalat, a la Indoxina, una força de la naturalesa i un excel·lent esportista i també Bomber de París. Va ser un salvador amb mèrits, reconegut per la professió, i assenyala profundament la vida de David. (la fabulosa història dels bombers. Vegis: "Tallandier" del comandant DEROO conservador del museu de la brigada dels bombers de París). Envoltat d'una família d'herois esportius, naturalment és molt jove, i David es torna adepte a tots els esports, que al seu sentir, serveix com base per a l'acció, és a dir, l'atletisme, la gimnàstica, l'escalada i les arts marcials.

La seva recerca dura anys, fins que amb 15 anys, veient les capacitats que li oferix la pràctica intensiva d'aquests esports, decideix deixar el col·legi amb la finalitat de consagrar-se en la seva passió: l'esport. Per a ell, l'esport es el primer, ser útil, la força i l'agilitat que l'ha desenvolupat ens han de servir en la vida, com li recordava sovint el seu pare. Després, per a fer com ell, per mimetisme i també per viure l'aventura, imagina històries en les quals utilitza les seves qualitats físiques per a sortir de situacions delicades. On haurà de provar la seva força i coratge. Com fer per a arribar a tal lloc per a realitzar un salvament, per on passar per a no quedar bloquejat?, l'agilitat del petit intrèpid, començava a fer-se sentir.

Córrer, saltar, escalar, suspendre's, mantenir-se en equilibri, desenvolupar la confiança en ell mateix, superar l'obstacle i continuar avançant, són per a ell una obsessió. Lliurar-se dels obstacles, de les dificultats, de les seves pors, i arribar allà on ha decidit gràcies a un treball tant físic com mental. ALS 15 anys, arriba A Lisses (91), regió parisenca pròxima de Evry. És durant aquest període quan es troba amb altres joves que li seguiran. (Com els Yamakasi, que ell els va guiar durant 8 anys). Sempre a la recerca de més acció, però conscient del perill que creix sense parar, aconsegueix el títol nacional de primers auxilis, després del servei militar en 1993, naturalment incorpora en la brigada i obté el títol UFOLEP d'animador esportiu en gimnàstica. David, es lesiona el canell, i estarà en rehabilitació temporalment, i no tornarà. La història de la vida dels bombers, la coneix des que era molt petit, el seu avi, el seu pare i avui dia, el seu germà major, van entrar en la Brigada de Bombers de París.

El seu esperit d'independència, es resumeix, ja que tria incorporar-se al regiment d'infanteria de marines a Vannes. Acaba com comandant de la seva promoció i recordista del seu regiment a pujar a pols la corda.(com el seu pare?), diplomat honorífic de gimnàstica i primer en el curs esportiu de bombers del campionat d´Esonne. No obstant això, se sent oprimit per un ambient en el qual no quadra del tot. El seu gust per l'aventura i el desig de llibertat són molt fortes : l'esport i els recorreguts són per al la seva raó de ser. Els petits treballs que realitza, - manipulador, agent d'assegurances, o venedor de mobles - no li convencen. Decideix anar a la Índia a aconseguir el cinturó negre de Kung Fu xinès. David vol l'autèntic, "el de veritat" com a ell li agrada dir, busca tots els dies el seu camí... Es pot comprendre el seu desenvolupament quan parla d'aquella època. Com fer per a viure de la seva passió per un esport, en part practicat pels militars en els seus "recorreguts de combats" o els "recorreguts SP" dels bombers?

La combinació de que seu pare mateix havia experimentat de nen en les tropes a Vietnam, l'entrenament de gimnasta, l'abstracció de la por davant el perill, la concentració, la perspectiva d'arribar a l'objectiu que es va fixar sense contradiccions físiques, sentint-se viu i lliure, heus aquí una part dels ingredients que formen el "parkour". El "Parkour" no té federació, ni club ni campionat. No té normes, ni diners, solament el desig de fer, sense regles, però amb honestedat i humilitat. I molt treball sobretot. David, fa alguns vídeos del que és capaç de fer en aquest moment. Edició artesanal, hi posa música... és així com neixen les primeres imatges del "Parkour..." Ell apareix ja que les sortides visuals són evidents: Vídeo-clips, Publicitat, cinema d'acció, shows, etc.. Si contínua així, David pot orientar-se als oficis de l'espectacle que li obriran moltes perspectives, i on, alhora la seva obstinació en el treball, i la seva necessitat de creativitat, poden esprémer-lo al màxim.

[edita] Filmografia

  • Babylon A.D.. Pel·lícula protagonitzada per en Vin Diesel, que encara s´ha d´estrenar.
  • Belle va protagonitzar la pel·lícula Banlieue 13 (Sector 13, en francès), a on demostra grans mostres del parkour.
  • També va tenir una aparició a "Femme Fatale".

[edita] Enllaços externs