[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dassarètia - Viquipèdia

Dassarètia

De Viquipèdia

Dassarètia era el país dels dassarets o dassaretis (llatí dassaretes), un poble il·liri de la vall del llac Lychnitis i les planes de la actual Koritza.

El país era muntanyòs al est mentre l'oest era pla. Probablement incloïa Berat (l'antiga Antipàtria) i la zona muntanyosa entre Berat i Koritza; darrera de les muntanyes vivien els taulantis, bil·lions i caons d'Epir. Al nord vivien els eordetis i penestes i una part dels Taulantis, i al Est les muntanyes feien frontera amb el país dels pelagons, brigis o orestes.

El cònsol romà Sulpicius a la campanya del 200 aC contra el rei Filip de Macedònia va sortir d'Apol·lònia, va passar per Dassarètia i va arribar al districte dels Lincestes. Quant es va fer la pau després de la batalla de Cinoscèfals, la Dassarètia, amb capital a Lychnidus, fou donada al príncep il·liri Pleuratus, fill d'Scardilaides, el príncep que s'havia enfrontat amb Filip de Macedònia.

Les ciutat principals eren Lychnidus, Gerunium, Antipàtria (les tres de la tribu dels foebatis), Orgessus (de la tribu dels pissantinis), Corragum, Codrion, Ilium, Creonium, Gerus, Enchelariae, Cerax, Sation i Boii.