[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Darth Maul - Viquipèdia

Darth Maul

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores quant a la seua ortografia i gramàtica:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
S'han trobat faltes ortogràfiques, gramaticals, barbarismes o altres aspectes lingüístics incorrectes.
que no només sembli català, que ho sigui


Darth Maul és un aprenent Sith en l'univers d'Star Wars.

Aprenent de Darth Sidious, pertanyia a l'espècie dels Zabrak, del planeta Iridonia, i tenia tot el cos tatuat i pintat de color roig, amb antics dissenys Sith. Una corona de deu banyes reposava al seu cap i una mandíbula de dents afilades li atorgaven un aspecte realment terrible. Darth Sidious va segrestar-lo quan tenia només dos mesos de vida, i li digué que el trobà perdut en una nau accidentada. Com a tots els coneixedors de la Força, fou entrenat en l'ús de l'espasa làser, tot i que no seguia la manera tradicional de lluita dels Sith.

La seva missió més important fou capturar la Reina Padme Amidala i portar-la a Naboo per tal que firmés un tractat de la Confederació de Comerç.

A Tatooine, després d'una lluita amb Qui-Gonn Jinn, no pogué interceptar la nau de la reina Amidala, i va alertar amb la seva aparició un nou brot del moviment Fosc o el renaixement dels Sith, considerats, segons la República Galàctica, extingits, de la qual cosa fou informat detalladament pel cònsol Qui-Gonn.

Fou a Naboo on hi hagué la lluita final contra el Consul Qui-Gonn i el seu Padawan Obi-Wan Kenobi, els quals guanyaren Darth Maul amb el notable preu de la vida del cònsol Qui-Gonn.

L'estil de lluita de Darth Maul és una variació del Makashi adaptat per al sabre làser de doble fulla, es basa en la defensa amb un extrem del sabre làser i l'atac amb l'altre. Funciona a la perfecció; no obstant això, per combatre amb alguna possibilitat de victòria ha de ser com a mínim un dos contra un, és a dir se centrava més en l'ús de la Força que en l'estil de lluita del sabre làser. Per això, quan aquest es quedà sol amb Obi-Wan, aquest no pogué contenir-lo i Darth Maul caigué mort.

Darth Maul, avui dia és considerat com un duelista Sith, que és l'equivalent d'un Mestre d'Armes Jedi. Per això, Maul s'ha convertit en un dels Sith més poderosos de la història i fa ús de la seva tècnica per aconseguir més força, fermesa i agilitat.