[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Darrere - Viquipèdia

Darrere

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)

En el rugbi a 15, el darrere (en anglès, fullback) és un de les quinze posicions habituals que sol portar el número 15. És l'última muralla abans de la línia de zona de gol però no s'ha de limitar a només les tasques defensives i s'ha de poder desdoblar en atacant. Es queda sovint en retirada per rebre les pilotes colpides al peu per l'equip advers però pot aportar la seva contribució a l'ofensiva del seu equip dirigint l'excedent: es diu llavors que s'intercala dins de la línia dels tres quarts. Tàcticament el seu lloc és important ja que per la seva posició és de cara al joc i veu tot i és doncs el més ben situat per donar indicacions als altres tres quarts.

Els jugadors que juguen a aquest lloc són generalment més grans que els extrems però menys que els davants sobretot per intervenir a la rebuda de les espelmes. La seva velocitat de carrera els ha de permetre igualment ser l'última muralla sobre un atac dels tres quarts adversos que hauria passat la primera cortina. La intel·ligència de joc i la sang freda són particularment importants en aquest lloc ja que l'endarrereix és portat a intervenir en tant que últim defensor (per agradar n'afecta sota la pressió adversa o sota una espelma) però també en tant que primer rellançador ja que decideix llançar a mà per a un contraatac o utilitzar el joc al peu. Tenir una bona puntada de peu és per tant necessari a aquest lloc tant en fase ofensiva que defensiva. En certs equips, el darrere pot d'altra banda tirar els penalties i les transformacions, tasca generalment confiada al mig d'obertura.

Alguns valors segurs fins i tot fins i tot estrelles al lloc de darrere : Christian Cullen (NZ), Do Clarke (NZ),George Nepia (NZ), Jeff Wilson (NZ), JPR Williams (GAL), Gavin Hastings (ESC), Andy Irvine (ESC), Sergé Blanco (FRA), Pierre Villepreux (FRA), Percy Montgomery (Perpinyà)(AFS), Matt Burke (AUS), Toby Flood (ANG), Juan Martín Hernández (ARG) .

Quan és utilitzat pel plural, la paraula «defensa» designa igualment el conjunt dels jugadors de les línies defensa: els tres quarts (extrems i centres) i el darrere pròpiament dit.