[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dani Martín - Viquipèdia

Dani Martín

De Viquipèdia

Dani Martín
Dani Martín

Dani Martín García (Madrid, 19 de febrer de 1977) és un cantant i actor espanyol. Vocalista del grup de pop El Canto del Loco.

Des de petit, ja li agradava imitar els seus artistes preferits al menjador de la seva casa amb la seva veïna i amiga Aintzane Rebollo, cosa que el va dur a somiar amb formar el seu propi grup algun dia. Als 14 anys, va debutar en TVE, presentant el programa infantil Ponte las pilas, amb el qual es va donar a conèixer per al gran públic. Conscient que l’institut no l’atreia, va començar a desenvolupar els seus estudis d'Art Dramàtic en la prestigiosa escola de Cristina Rota, qui li va facilitar els seus primers treballs com actor teatral. Més tard, Dani decidiria estudiar en una altra escola emblemàtica quant a formació d’actors, la William Layton.

A partir de la seva formació com a actor, Dani Martín ha desenvolupat nombrosos treballs com a intèrpret cinematogràfic, entre els quals s’inclou el seu paper protagonista en Sirenas de Fernando León de Aranoa,Sin verguenza de Joaquin Oristrell, Sin fin de Carlos Villaverde i Manuel Sanabria, o Yo soy la Juani de Bigas Luna, pel qual va guanyar el premi al pitjor actor de l'any. També cal afegir la seva participació com a actor teatral en les obres Historias en Blues i Cachorros i en sèries de televisió com Al salir de class, Policias, Raquel busca su sitio, Petra delicadoo Siete Vidas. Des de l'any 2000, Dani Martín compagina la seva labor al capdavant del grup de pop espanyol El Canto del Loco, amb les seves incursions en cinema i televisió. Des de 2007 protagonitza una sèrie per a la cadena de televisió Quatro anomenada Cuenta atras, en la qual interpreta, amb molt d’èxit, l'impulsiu inspector de policia Pablo Corso.