[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Daisy Tourné Valdez - Viquipèdia

Daisy Tourné Valdez

De Viquipèdia


Daisy Tourné

Ministra de l'Interior
Al càrrec
8 de març de 2007 – actualitat
Precedida per José Díaz Chávez
Succeïda per al càrrec
Naixement 17 de març de 1951
Montevideo (Uruguai)
Partit polític Front Ampli
Professió Mestra

Daisy Tourné Valdez (Montevideo, Uruguai, 17 de març de 1951), és una mestra i política uruguaiana, exdiputada socialista, que en la seva trajectòria parlamentària ha treballat els temes de gènere, infància, seguretat ciutadana, noves tecnologies i legislació laboral. És l'actual Ministra de l'Interior de l'Uruguai.

[edita] Biografia

Única filla del matrimoni de María Obdulia Valdez i Pedro César Tourné, va concórrer a l'Escola Experimental de Malvín i al Liceu Nº 10 Dr. Carlos Vaz Ferreira, a Montevideo, que en aquesta època es trobava localitzat enfront de la Platja Brava. Quan va acabar el liceu ingressa als Instituts Normals i cursa la carrera de Mestra d'Educació Primària. Uns anys després, ja diplomada com Mestra, ingressa a l'Escola de Tecnologia Mèdica i cursa la carrera de Tècnica en Fonoaudiologia.

Es va integrar a la militància política sent estudianta, coincidentment amb la fundació del Front Ampli el 1971. Des d'allí va romandre integrada a el Partit Socialista de l'Uruguai.

Va treballar més de 20 anys com mestra en escoles de context crític i com Fonoaudiòloga a l'INAU. Es va especialitzar en educació popular i va començar a involucrar-se en projectes de formació sindical en el procés de refundació del Movimiento Sindical Uruguayo.

Al seu torn va participar activament en la reorganització del sindicat de mestres (Federación Uruguaya del Magisterio) i va resultar electa dirigent quan va acabar la dictadura. Durant diversos anys va ocupar càrrecs en la direcció del seu sindicat i en el Secretariat Executiu del PIT- CNT.

Continua els seus estudis i cursa la carrera de Psicologia Social a l'Escola de Psicologia Social de Montevideo. Al seu torn s'integra a l'equip docent de l'Escola de Funcionaris de l'INAME que genera la carrera d'Educador Social a l'Uruguai.

[edita] Càrrecs

Daisy Tourné a l'ONU.
Daisy Tourné a l'ONU.

Dins del Partit Socialista és electa membre del seu Comitè Central i milita activament en el Departament Sindical i en la primera agrupació de Dones Socialistes que impulsen els temes de gènere i les idees feministes.

És candidata a diputada per primera vegada en l'any 1989. Resulta elegida el 1994, sent la primera dona integrant del Partit Socialista de l'Uruguai a ser electa diputada titular, i ha estat reelegida fins a l'actualitat (període 20052010).

L'1 de març de 2007, el president de l'Uruguai, Tabaré Vázquez, anuncia el relleu del ministre de l'Interior, José Díaz Chávez, i que la persona que ho substituirà és la diputada Tourné juntament amb el nou viceministre Ricardo Bernal, qui com curiositat, és el primer policia a ocupar un càrrec de tal importància. L'assumpció de Tourné al capdavant de la cartera (de la qual és la primera dona titular) es va prendre el 8 de març de 2007, un dia abans de la visita del president dels Estats Units, George W. Bush, a Uruguai, que requereix un ampli treball del ministeri de l'Interior.

Precedida per:
José Díaz Chávez
Ministra de l'Interior
2007 –- actualitat
Succeïda per:
al càrrec


[edita] Enllaços externs