[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Broadway & 52nd - Viquipèdia

Broadway & 52nd

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

Us3 BROADWAY AND 52ND Blue Noti. Data d'edició: Abril 1997 Estil: Jazz-rap Agradarà a...: els quals hagin escoltat milions de vegades el tema Cantaloop (flip fantasia).

És curiós com debutar amb un àlbum que es converteix en un mite, en un referent d'un estil, pot ser tan beneficiós com, a llarg termini, perjudicial per a la carrera discogràfica d'un grup. Després de Hand on the torch (vendes milionàries, crítiques majoritàriament favorables sinó entusiastes), Geoff Wilkinson/Us3 va editar, quatre anys després, el seu segon treball, Broadway and 52nd. No és que es tracti d'un disc similar, sinó que és exactament la mateixa fórmula, sense cap variació. Tornem a escoltar la mateixa fusió de samplers d'enregistraments clàssics de jazz (totes tretes de l'extens i llegendari catàleg de Blue Note), interpretacions de músics solistes i rap. Novament, com en el seu afortunat debut discogràfic, la barreja funciona a la perfecció, arribant a una cohesió magnífica, donant la sensació que estem escoltant un tot, un únic estil: jazz-rap.

No obstant això, i d'aquí la meva constatació inicial, l'impacte de Broadway and 52nd està a anys llum del que va produir Hand on the torch. El que aquí s'ofereix ja s'ha escoltat abans, ja no resulta ni nou, ni original. Segueix sent bo?, per descomptat. Segueix captivant?, tinc els meus dubtes. Per tant, acostar-se a aquest segon àlbum de Us3 una vegada que ja es coneix Hand on the torch, fa que la seva escolta perdi bona part de la seva efectivitat. Un símptoma molt clar d'aquest fenomen és que les vendes de Broadway and 52nd ni tan solament es van acostar a les del mític primer treball.

Clar que, l'escàs èxit comercial de l'àlbum que ens ocupa no es deu només a una qüestió cronològica. D'antuvi, es troba a faltar un hit (per altra banda, irrepetible) com ho va anar, anys abans, Cantaloop (flip fantasia), doncs Come on everydoby (get down), el qual més repercussió ha tingut, malgrat les seves evidents similituds, no té la mateixa força ni va arribar cap transcendència. Però el més greu té a veure amb l'elecció dels cantants/rapers: KCB i Shabaam Sahdeeq són els substituts de Rahsaan Kelly, Kobie Powell & Tukka Yoot (els tres col·laboradors en Hand on the torch), amb els quals no resisteixen la comparança. No tenen ni una escletxa de personalitat, pel que és impossible identificar-se amb ells o sentir la més mínima empatia.


Aquest és el tracklist del CD:

1. Intro. 1:14

2. Come On Everybody (Get Down). 5:48

3. Caught Up In A Struggle. 3:42

4. True To The Game. 3:35

5. Snakes. 4:07

6. I'm Thinking About Your Body. 5:24

7. Grand Groove. 3:36

8. Nowadays. 4:24

9. Sheep. 4:46

10. Doin' A Crime. 5:37

11. Recognise & Realise. 5:40

12. Time & Space. 4:45

13. Soul Brother. 3:59

14. Hymn For Her. 4:53

Durada total: 1:01:36