[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Brian Eno - Viquipèdia

Brian Eno

De Viquipèdia

Brian Eno
Brian Eno

Brian Peter George St. Jean le Baptiste de la Salle Eno és el nom complet de Brian Eno o, simplement, Eno. Nascut el 15 de maig de 1948 a Woodbridge, Suffolk, Gran Bretanya, és un compositor de música electrònica que va començar la seva carrera tocant amb Roxy Music. Posteriorment, s'ha dedicat a produir un nombre cada vegada major de discos eclèctics de música ambient, electrònica i acústica. Es dóna per segur que el terme «música ambient» es va encunyar a partir de la seva sèrie de discos Ambient («Music for Airports», «The Plateaux of Mirror», «Day of Radiance» i «On Land»).

Ha col·laborat amb David Byrne, ex-component de Talking Heads, en «My Life in the Bush of Ghosts» que va ser un dels primers discos que no era de rap o hip hop a utilitzar àmpliament samplings. Ha col·laborat amb David Bowie com lletrista i compositor de la influent «Trilogia de Berlín» de Bowie (Low, Heroes i Lodger), en el seu últim disc «1. Outside» i en el tema «I'm Afraid of Americans». Eno també ha col·laborat amb Robert Fripp (de King Crimson), Robert Wyatt en el CD «Shleep», Jon Hassell i el duo alemany Cluster.

Té un germà que també és músic, Roger Eno, amb qui també ha col·laborat. Eno ha estat productor de diversos grups de música, incloent U2 i James.

Va guanyar els premis Birt de 1994 i 1996 al millor productor. És un innovador en molts camps de la música i recentment ha col·laborat en el desenvolupament del generador de música algorítmica Koan. També treballa en el camp de les arts visuals.

El nom del grup A Certain Ratio està tret de la lletra de la cançó d'Eno «The True Wheel», de «Taking Tiger Mountain by Strategy». En 1996 Brian Eno, entre uns altres, va fundar la Long Now Foundation, amb la finalitat d'ensenyar a la gent a pensar sobre futur de la societat a molt llarg termini. És columnista en el periòdic anglès The Observer. És considerat un visionari en la música i algú molt preocupat per la resta de les disciplines artístiques, especialment de les instal·lacions.