[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Botnet - Viquipèdia

Botnet

De Viquipèdia

Una botnet és un grup d'ordinadors (anomenats bots o zombies) connectats a Internet que involuntàriament, un cop han estat infectats amb un virus, un cuc o un troià, poden ser controlats remotament per realitzar tasques sense l'autorització del propietari i sense que aquest se n'adoni.

Les botnets poden arribar a tenir milers o centenars de milers d'ordinadors sota control i es fan servir per a desfermar, per exemple, atacs massius de denegació de servei, enviar onades de correu brossa (spam) o infectar a altres ordinadors poc protegits.

Per a protegir-nos i evitar que el nostre ordinador connectat a Internet caigui atrapat en una botnet cal seguir les típiques recomanacions de seguretat com fer servir un antivirus freqüentment, actualitzar el sistema operatiu i les aplicacions que accedeixen a Internet amb les darreres versions, fer servir un tallafocs (firewall) i actualitzar el codi intern (firmware) de l'encaminador (router) que ens connecta a Internet.


Aquest article sobre informàtica és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant-ne la qualitat, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.