[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bono - Viquipèdia

Bono

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «Bono (desambiguació)».


Bono
Bono el 2006.
Bono el 2006.
Informació bàsica
Nom real Paul David Hewson
Altres noms Bono
Naixement 10 de maig de 1960
Dublin, Irlanda
Gènere Rock
Professió Músic
Activista
Instruments Veu
Guitarra
Harmònica
Artistes relacionats U2
Web oficial http://www.U2.com/

Paul David Hewson, Cavaller Honorífic de l'Ordre de l'Imperi Britànic, conegut com a Bono, és la veu cantant i principal lletrista de la banda de rock irlandesa U2. És guanyador d'un Grammy, va rebre una nominació als Oscar i és mundialment conegut pel seu treball com activista compromès amb Àfrica.

[edita] Biografia

Paul David Hewson va ser criat a Dublín amb el seu germà, Norman Hewson, per la seva mare, Iris Rankin Hewson, protestant, i el seu pare, Brendan Robert "Bob" Hewson, catòlic. Bono tenia 14 anys quan va morir la seva mare, el 10 de setembre de 1974 d'un aneurisma cerebral al funeral del pare d'ella. Moltes de les cançons dels àlbums d'U2, incloent "I Will Follow", "Mofo", "Out of Control" i "Tomorrow" es centren en la pèrdua de la seva mare.


Aquest article sobre biografies és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.