[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bloc Nacional-Popular Gallec - Viquipèdia

Bloc Nacional-Popular Gallec

De Viquipèdia

Bloc Nacional- Popular Gallec (BNPG) fou una candidatura electoral gallega de caire sobiranista com a alternativa a l'autonomisme, creada per a les eleccions generals espanyoles de 1977 (on va obtenir uns 27.000 vots, el 2,4 % dels vots gallecs) i les 1979 (on va obtenir uns 63.000 vots i el 5,9 % dels vots), sense que assolís representació parlamentària. A les eleccions municipals de 1979 va obtenir el 7,1 % dels vots gallecs i representació als cinc principals ajuntaments gallecs, amb un total de 253 regidors.

Era formada per Unión do Povo Galego (UPG) i l'Asemblea Nacional-Popular Galega (ANPG). A les eleccions al Parlament de Galícia de 1981 es presentà en coalició amb el PSG, i va obtenir tres escons (entre ells Bautista Álvarez, cap d'UPG). El 1982 es va transformar en el Bloc Nacionalista Gallec.


Aquest article sobre política és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.