Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bled - Viquip??dia

Bled

De Viquip??dia

Bled
Escut de Bled
(En detall)
Localitzaci??
Bled (Eslov??nia)
Bled
Bled
Localitzaci?? de Bled a Eslov??nia
El llac Bled, el castell i l'esgl??sia
El llac Bled, el castell i l'esgl??sia
Estat
??? Regi??
Eslov??nia Eslov??nia
Alta Carniola
Superf??cie 188,5 km??
Altitud 501 m
Poblaci?? (2004)
  ??? Densitat
11.103 hab.
58,9 hab/km??
Coordenades 46?? 29??? 0??? N, 14?? 06??? 0??? E??? / ???46.48333, 14.1(i) 46?? 29??? 0??? N, 14?? 06??? 0??? E??? / ???46.48333, 14.1
Codi postal 4260
Web

Bled ??s un municipi situat al nord-oest d'Eslov??nia, a la regi?? de l'Alta Carniola (en eslov?? Gorenjska). L'any 2004 tenia 11.113 habitants.

Hom troba la seva primera menci?? el 10 d'abril del 1004, dia en qu?? fou premiada per l'emperador alemany Enric II, emperador rom?? al bisbat d'Albuin de Brixen.

Bled ??s conegut pel seu llac Bled, que el converteix en una gran atracci?? tur??stica. Vora del llac hi ha el castell de Bled sobre una roca. Tamb?? ??s conegut pel seu past??s, anomenat kremna rezina o krem??nita, de l'alemany Cremeschnitte.

A causa del seu clima suau, Bled ha estat visitat per arist??crates d'arreu d'Europa. Arnold Rikli de Su??ssa contribu?? molt significativament al seu desenvolupament com a centre de salut. Avui dia ??s un centre important de congressos i turisme que ofereix un ampli ventall d'activitats esportives (golf, pesca, equitaci??) i ??s el punt de sortida de moltes excursions a muntanyes pr??ximes.

La petita illa que hi ha al bell mig del llac aixopluga una esgl??sia; els visitants sovint fan sonar la campana de l'esgl??sia per tenir bona sort. S'han descobert rastres humans de la prehist??ria a l'illa i abans de l'esgl??sia hi hagu?? un temple consagrat a la mitologia ??iva, la deessa eslava de l'amor i la fertilitat. Es pot arribar a l'illa amb una barqueta anomenada pletna. L'esgl??sia de l'illa fa 98 passes, i una tradici?? local fa que el nuvi d'un casament hagi de dur la seva n??via en tota aquesta dist??ncia sense que aquesta pugui dir ni una sola paraula!

[edita] Enlla??os externs

  • Bled 2004 - 1000 anys - de l'Ajuntament de Bled. En angl??s, eslov??, alemany i itali??.
  • Gorenjska - inclou molta informaci?? sobre Bled en moltes lleng??es d'Europa. TravelGuide Slovenia.