[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Blake Ross - Viquipèdia

Blake Ross

De Viquipèdia

Blake Aaron Ross (Miami, Florida; 12 de juny del 1985) és un desenvolupador de programari conegut per la seva feina amb el navegador Mozilla i, en particular, pel projecte Mozilla Firefox que va iniciar amb Dave Hyatt, així com el projecte Spread Firefox amb Asa Dotzler quan treballava de contractista per la Fundació Mozilla. El 2005 va ser nominat per la revista Wired pel Top Rave Award. També va ser part de la Hot List de la revista Rolling Stone.

Taula de continguts

[edita] Vida

Blake Ross va néixer a Miami, Florida. Va començar a programar quan encara era a l'escola mitjana i va començar a contribuir amb el navegador Netscape ben d'hora, quan va esdevenir de codi obert. Va treballar a la Netscape Communications Corporation amb tan sols 14 anys, mentres anava a l'institut Gulliver Preparatory School, al que s'hi va graduar el 2003. Posteriorment es va matricular a Stanford University, on és ara, en una excedència, per a centrar-se en la seva feina. Actualment resideix a Mountain View, California.

[edita] Firefox

Ross és molt conegut per ser coofundador, amb Hyatt, del projecte Mozilla Firefox. Mentre treballava pel Netscape, Ross va pedre la gràcia pel navegador amb el qual treballava. Ross i Hyatt s'imaginaven un navegador més petit, fàcil d'utilitzar que podria tenir una atracció massiva i així va néixer el Firefox. El projecte de font obert guanyava impuls i popularitat, i el 2003 tots els recursos de Mozillaanaven als projectes Firefox i Thunderbird.

Llençat el novembre del 2004, quan Ross tenia 19 anys, el Firefox va escalar ràpidament share del mercat de navegadors (dominat per l'Internet Explorer), i va assolir 100 milions de descàrregues en menys d'un any.

[edita] Altres feines

Ara Rosa passa gran part del seu temps per posar en marxa un nou projecte amb un altre exempleat de Netscape, joe Hewitt (el creador de Firefbug). Ross i Hewitt estant treballant per crear Parakey, una nova interfície d'usuari dissenyada per a fer de pont entre la taula de treball de l'usuari i la xarxa. Ross va revelar diversos detalls tècnis sobre el programa i de la seva nova companyia amb la presentació a l'IEEE Spectrum el novembre del 2006.

Ross és l'autor de Firefox For Dummies (ISBN 0-471-74899-4; publicat l'11 de gener del 2006).

[edita] Enllaços externs