[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Blackle - Viquipèdia

Blackle

De Viquipèdia

Pantalla principal del cercador
Pantalla principal del cercador

Blackle és un cercador -les cerques del qual es basen en el motor de Google- que té la particularitat de tenir un fons de pantalla uniformement negre, de forma que teòricament estalvia energia, donat que es va suposar en el moment del seu desenvolupament que molts monitors requereixen més energia per tal de mostrar una pantalla en color blanc (o luminosa) que en color negre (o fosca), aspecte que malgrat l'estudi de Robertson[1], no sembla que s'hagi confirmat en altres estudis.

Desenvolupat per l'empresa Heap Media Australia el gener de 2007, s'ha calculat que podria arribar a estalviar fins 750 Megawatts-hora/any, en cas de que el Google fos substituït per Backle com a cercador més popular, tot i que també existeix escepticisme i alguns mesuraments contradictòris al respecte, depenent del tipus de monitor analitzat.

Tot i que s'està treballant en més versions idiomàtiques, de moment només n'existeixen en alemany, anglès, castellà, francès, italià i portuguès. Alhora, con no és una plana oficial de Google Inc, té menys funcionalitats que les que presenta el més popular dels cercadors.

[edita] Referències

  1. Roberson, Judy (juliol 2002). Energy Use and Power Levels in New Monitors and Personal Computers [1] (anglès)

[edita] Enllaços externs