[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bishojo - Viquipèdia

Bishojo

De Viquipèdia

Bishojo (美少女; literalment, "noia jove i bonica"), és el terme japonès, usat per a referir-se a noies boniques i joves. És un terme utilitzat en la cultura manga i anime.

El Bishojo es pot veure en quasi tots els gèneres de manga i anime, des del shojo fins al mecha, però especialment en els videojocs renai i els anomenats harem manga o harem anime. Sovint és considerada la forma més lleugera de fanservice, particularment si un personatge d'una dona major pogués ser més apropiat. Les "sèries bishojo" són sèries enfocades directament a una audiència predominantment masculina en oferir aquest tipus de personatges, i presentant algun personatge masculí, cosa no comuna en el gènere. El propòsit dels dibuixos per a aquesta audiència radica principalment en un art que intenta crear personatges atractius femenins, i el terme per si mateix en algunes ocasions es percep negativament com un "gènere" que només depén de la comerciabilitat dels seus bonics personatges.

El terme bishojo està format pel prefix bi (que es refereix a la bellesa femenina), i shojo, que es refereix al sexe dels personatges, no a l'audiència a la què està dirigit. Shojo s'utilitza per a referir-se al manga i anime per a noies, mentre que bishojo és manga i anime sobre noies boniques, generalment dirigit cap a audiències masculines.

Una de les sèries bishojo més famosa del món és:, en japonés, 美少女戦士セーラームーン (Bishojo Senshi Seera Mun, o Sailor Moon), que originàriament va ser un manga escrit per Naoko Takeuchi a la revista Kodansha, i que va passar a ser anime de Toei Animation amb cinc temporades i una distribució al món sencer, creant guanys milionaris amb un nou estil de personatges.


Manga Aquest article sobre Còmics, anime i manga és un esborrany i possiblement li calga una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seua qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.