[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Betty Boop - Viquipèdia

Betty Boop

De Viquipèdia

Betty Boop, personatge de Max Fleischer.
Betty Boop, personatge de Max Fleischer.

Betty Boop és un personatge de ficció de dibuixos animats que va aparéixer en la sèrie Talkartoon als anys 20 i 30, produïda per Max Fleischer i distribuïda per Paramount Pictures. Per la seva oberta sexualidad, va tenir molt èxit en el cinema.

[edita] Història

[edita] Orígens

Betty Boop va ser el primer dibuix animat flapper. Va ver la seua primera aparició al 9 d'agost de 1930, en el corto anomenat Dizzy Dishes, a la sisè Fleischer's Talkartoon series. Grim Natwick, un animador veterà dels estudis de Walt Disney i Ub Iwerks, va ser el principal responsable de crear el personatge animat, modelat en base a la figura de Helen Kane, cantant i actriu dels Estat Units contratada per la Paramount Pictures, el estudio que distribuía els dibuixos animats de Max Fleischer. Seguint la pràctica comú, Grim Natwick va fer un nou personatge, en este cas, el seu nou personatge era un gos. Començant amb este dibuix animat, la veu del personatge va ser interpretada per varies actrius diferents fins a que Mae Questel va aconseguir el paper, al 1931, i ho va mantindre per la resta de la sèrie.

El propi Natwick va reconéixer després que l'aspecte original de Betty Boop era prou lleig, i ho va re-dissenyar al 1932 per al dibuix Any Rags. Les seues oreilles de gos se tornaron pendents i la seua pell de gos es transformí en un tall de monyo. Va apareixer en deu dibuixos com a personatge secundari, una txica flapper amb més cor que intel·ligència. Va tindre alguns noms, com "Nancy Lee" o "Nan McGrew".