[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Batalla dels Cinc Exèrcits - Viquipèdia

Batalla dels Cinc Exèrcits

De Viquipèdia

Batalla dels Cinc Exèrcits
Data Finals d'octubre del 2941 T.E.
Localitat Erèbor (la Muntanya Solitària)
Resultat Decisiva victòria per part dels nans, elfs i homes
Bàndols
·Nans de les Muntanyes de Ferro i d'Erèbor
·Elfs del Bosc Llobregós
·Homes de la Ciutat del Llac
·Orcs
·Wargs
Generals
Gàndalf, Thrànduil, Bard l'Arquer, Dain Peudeferro, Thorin Escutderoure†, Senyor de les Àguiles Bolg†
Forces
500 nans de les Muntanyes de Ferro, 13 nans d'Erèborm 200 homes de la Ciutat del Llac, uns 1.000 elfs del Bosc Llobregós, Beorn, i diverses àguiles gegants Uns quants milers d'orcs, wargs i rat-penats del Bosc Llobregós
Baixes
desconegudes pràcticament la totalitat dels combatents


La Batalla dels Cinc Exèrcits és una batalla relatada per J.R.R. Tolkien a El Hòbbit, i representa un dels moments culminants de la novel·la.

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

La Batalla dels Cinc Exèrcits es va disputar als vessants de la Muntanya Solitària entre els goblins i els wargs per una banda, i els homes, elfs i nans per l'altra.

Poc després que Bard l'arquer va matar a Smaüg, la propietat del tresor del drac va generar tenses disputes. Els homes de la Ciutat del Llac i els elfs del Bosc Llobregós, liderats pel propi Bard i pel sei èlfic Thranduil, reclamaven part del tresor per ser els responsables de la mort d'Smaüg i haver patit els seus atacs durant anys. Però els tretze nans liderats per Thorin que es trobaven a la Muntanya amb el tresor es negaven a repartir-lo, ja que els nans havien estat els propietaris del tresor abans que el drac els el prengués.

Els homes i els nans mantenien assetjats Thorin i els seus, que al seu torn estaven esperant l'arribada dels nans de les Muntanyes de Ferro per poder trencar el setge. Quan el cosí de Thorin, Dáin, i cinc-cents nans més van arribar va estar a punt d'esclatar la batalla, però aleshores el mag Gàndalf va alertar als presents que un exèrcit d'orcs i els wargs procedents del Mont Gúndabad estaven descendint cap a la muntanya per obtenir l'or.

Els líders de les parts enfrontades es van posar d'acord ràpidament que l'enemic de veritat eren els orcs i van disposar les seves forces per contrarestar el seu atac. Bilbo Saquet es va posar l'anell per fer-se invisible i passar inadvertit en la batalla.