[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Batalla del llac Trasimè - Viquipèdia

Batalla del llac Trasimè

De Viquipèdia

La Batalla del llac Trasimè fou una de les batalles de la Segona Guerra Púnica

[edita] Antecedents

Anníbal havia acampat a Faesulae i l'exèrcit romà de Gai Flamini era a Arretium; Anníbal es va moure cap a la Vall de l'Arno i va passar prop de les forces romanes en direcció a Roma (per Perúsia); els romans el van seguir; quant Anníbal havia passat Cortona i era prop de la riba nord del llac, es va assabentar de que els romans el seguien, va decidir esperar-los ja que ocupava una posició dominant als anomenats Montes Cortonenses (avui Muntanyes Gualandro).

[edita] La batalla

Del Departament d'Història, de la United States Military Academy
Del Departament d'Història, de la United States Military Academy

Caius Flaminius va avançar al dia següent, el 24 de juny del 217 aC i fou atacat per tots costats quedant sorpresos els romans que van patir una matança; el mateix cònsol Flaminius va morir i la major part dels seus soldats van morir a mans dels cartaginesos. Un grup de sis mil romans va poder ocupar un turó però va quedar aïllat i l’endemà es va rendir a Maharbal.

[edita] Conseqüències

Van morir setze mil romans. Al lloc central de la batalla hi havia un rierol que encara avui dia es diu Sanguineto. La batalla fou escrita per Livi i Polibi, especialment el primer.El llac és cèlebre per la victòria obtinguda per Anníbal sobre el cònsol romà Gai Flamini el 217 aC, una de les derrotes més importants dels romans al llarg de la seva història.