[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Batalla d'Almenara - Viquipèdia

Batalla d'Almenara

De Viquipèdia

La batalla d'Almenara fou una batalla lliurada entre les tropes agermanades (front nord) i les tropes del virrei (Diego Hurtado de Mendoza) el 18 de juliol de 1521, a Almenara (la Plana).

La batalla d'Almenara fou la segona derrota consecutiva del front nord de les tropes agermanades, comandades per Jaume Ros. Les tropes del virrei estaven comandades pel duc de Sogorb (Alfons d'Aragó) i també contribuïen les tropes del comte d'Almenara, Gaspar de Pròixita i Vives Boil. En la batalla perderen la vida més de 2.000 hòmens.

Les forces reials es van replegar, després, a Almenara, convertida en plaça d'armes de l'exèrcit i base per a les operacions sobre la Plana i Onda.


Policromia hipotètica de la Dama d'Elx Aquest article sobre la història del País Valencià és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.