[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bastida (construcció) - Viquipèdia

Bastida (construcció)

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «Bastida (desambiguació)».
Bastida construïda amb mòduls d'acer.
Bastida construïda amb mòduls d'acer.

Una bastida és una construcció temporal, constituïda de ponts, de passarel·les o de plataformes sostingudes per una carcassa de fusta, d'acer i a l'orient de canyes de bambú destinada a permetre l'accés dels artesans i el material en tots els punts d'un edifici a edificar o a reparar.

[edita] Principals tipus actuals de bastides

  • Bastida tubular (o modular), construïda amb amb mòduls prefabricats d'acer i plataformes. La majoria de legislacions actuals exigeixen que tingui una escala interior protegida de caigudes al buit per l'accés als nivells de treball, i baranes formades per sòcol, muntant intermig i passamà.
  • Bastida de cavallets: bastida de poca alçada formada per peus d'acer o de fusta i una plataforma, normalment de fusta. No tenen escala interior, i se sol limitar el seu ús a 4 m. d'altura (2 m. si no tenen baranes). Un cas especial és la bastida de guixaire, que forma una tarima a tota la superfície d'una estança a una altura que permeti arribar bé al sostre amb les mans, per enguixar-lo.
  • Bastida penjada: bastida en que les plataformes no es recolzen sobre el terra sinó que pengen de cables, normalment subjectes a girafes o pescants col·locats al terrat de l'edifici i ancorats a l'estructura o bé equilibrats amb contrapesos.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Bastida (construcció)