[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Barranc de l'Infern - Viquipèdia

Barranc de l'Infern

De Viquipèdia

Barranc de l'Infiern a la Vall de Laguar
Barranc de l'Infiern a la Vall de Laguar
Barranc de l'Infiern
Barranc de l'Infiern

El barranc de l'Infern és un abrupte i espectacular barranc situat entre les poblacions de la Vall d'Ebo i la Vall de Laguar, en la Marina Alta. El travessa el riu Girona.

D'alt interès geològic i arqueològic. En el barranc es poden trobar nombrosos abrics amb diferents estils de pintures rupestres (art llevantí, art esquemàtic i art macroesquemàtic).

El barranc és molt apreciat per senderistes, i escaladors, tan per les vistes que ofereix, com per les dificultats proposades (cal destacar la Penya de Colau). La riquesa del paisatge d'aquesta zona es completa amb "els Avencs", quatre simes de gran interès pels espeleòlegs, arribant a assolir una d'elles 130 metres de profunditat. En 1919 Jose Vicente Mengual (el tio Rull) va descobrir la cova de Rull, cova de singular bellesa per la forma que adquereixen les seues estalactites i estalagmites. Va passar a propietat de l'ajuntament en 1994 i fou acondicionada i oberta al públic el setembre de 1995. Altres coves importants de la zona són la Cova Fosca i la Cova de Reinós.

"Els Tolls" són basses naturals on s'acumula l'aigua pluvial i on la gent se sol banyar a l'estiu. Destaquen el Toll de l'Ase, el Toll de la Caldereta i el Toll Fondo.

Com deia Cavanilles: Seria llarg descriure el seu Curs..

Coordenades: 38° 47′ 9.39″ N 0° 7′ 54.79″ O