[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Bari (ètnia) - Viquipèdia

Bari (ètnia)

De Viquipèdia

Bandera nacional dels Bari (la bandera del regne inclou l'emblema al centre)
Bandera nacional dels Bari (la bandera del regne inclou l'emblema al centre)

Els bari són una ètnia que habiten la regió de Lado, que fou inclosa en el Sudan el 1910. Els britànics tenien arrendat el territori a l'Estat Lliure del Congo des del 1894 però s'estipulà el 1896 que l'arrendament acabada a la mort del rei, el que es produí el 1910, en el moment del qual Lado fou inclòs al Sudan.

El poble dels Bari reclama la independència per al seu territori i s'han reorganitzat en el seu tradicional regne anomenat Regne de Lado. La independència fou oficialment declarada l'1 de gener del 2000 pel rei (Agofe) Onzima II, John Bart Agami d'acord amb la resolució 1514 de l'ONU de 14 de desembre de 1960 i resolució 43/47 del 22 de novembre de 1988, però no és internacionalment reconeguda.


Bandera del Sudan Aquest article sobre el Sudan és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.