[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ball de diables de Reus - Viquipèdia

Ball de diables de Reus

De Viquipèdia

El ball de diables de Reus
El ball de diables de Reus

El ball de diables de Reus és un element del Seguici Festiu de Reus. Està documentat des del segle XVIII, tot i que podria ser anterior. Aquest ball estava relacionat amb el gremi de boters i segurament tenia parlaments, tal com sí que en tenia el ball de Sant Miquel que era protagonitzat per diables. Malgrat això al Priorat i el Baix Camp els balls de diables actualment no tenen parlaments.

Els components del ball de diables porten uns vestits fets amb roba gruixuda, decorats amb motius infernals i unes banyes. Els diables disparen pirotècnia, les carretilles, que són uns cohets sense canya que al ser col·locats al cap del capdamunt d'una maça, produeixen l'efecte d'un paraigua de foc.

El ball de diables de Reus tenia la tradició de sortir sobretot per les festes de la Misericòrdia i Carnestoltes, però actualment els diables participen a la Festa Major de Sant Pere amb la cercavila de focd e la nit de Sant Joan i la carretillada a la Plaça Mercadal les darreres hores del dia de Sant Pere.