[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Azumanga Daioh - Viquipèdia

Azumanga Daioh

De Viquipèdia

Azumanga Daioh (あずまんが大王 Azumanga Daiō) és un manga creat per Kiyohiko Azuma que va ser adaptat a l'anime en 2002. Publicat a la revista Dengeki Daioh, el manga consisteix gairebé íntegrament en quatre panells que són coneguts cóm a yonkoma al Japó, subseqüentment va ser compilat i re-editat en format tankōbon. L'anime originalment va ser retransmès des del 8 d'abril del 2002 fins el 30 de setembre del 2002, en segments de 5 minuts de duració els dies laborables i cóm una compilació de 25 minuts cada cap de setmana. A més d'aquests existeixen dos episodis més: The Very Short Azumanga Daioh Movie, un trailer de 6 minuts, i Azumanga Web Daioh.

[edita] Argument

Tant el manga cóm l'anime expliquen la vida diària d'una escola de secundària japonesa. Els lectors i/o espectadors segueixen l'obsessió de Sakaki amb els gats de la barriada, els esforços de Chiyo per trobar acceptació en un grup de companys d'edat més avançada, el dèficit d'atenció d'Osaka i la seva lentitud, la poca paciència i la híperactivitat de Yomi i el caràcter de la seva millor amiga Tomo totalment oposat. L'espai temporal són els tres anys de secundària de les noies, la sèrie es centra bàsicament en les festes, exàmens, vacacions i competicions esportives anuals. Encara que generalment segueix la vida de cada dia, la sèrie està marcada ocasionalment per brots de surrealisme i absurditat.

A l'anime, els episodis de l'1 al 10 segueixen el primer any de secundària i presenten als personatges principals i a les seves personalitats. Els episodis 11-19 tracten del segon any, les noies es tornen més madures i Kagura entra en el grup al ser traslladada de classe. Els episodis 20-26 tracten del tercer i últim any, i cóm les noies es preparen pels exàmens d'entrada a la universitat, la sèrie conclou amb la cerimònia de graduació.

El títol de la sèrie no té cap sentit, Azumanga és un joc de paraules amb el nom de l'escriptor i Daioh prové de la revista on va ser publicada.

[edita] Enllaços externs