[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

AVE pel litoral - Viquipèdia

AVE pel litoral

De Viquipèdia

Penjada del cartell gegant en contra del traçat de l'AVE pel centre de la ciutat de Barcelona davant de l'Estació de Sants.
Penjada del cartell gegant en contra del traçat de l'AVE pel centre de la ciutat de Barcelona davant de l'Estació de Sants.

La plataforma AVE pel litoral va ser creada el febrer de 2005, després de l'esfondrament del Carmel a Barcelona. La plataforma veïnal demana que el TGV no passi pel centre de la ciutat de Barcelona, i ofereix com alternativa el pas pel litoral, tal i com el PSC ho va plantejar a l'inici del projecte. Les raons d'aquesta demanda es basen en el risc d'esfondrament de les cases que existeix, segons diversos experts. [1] [2]

Arran de la polèmica s'ha creat un debat ciutadà i polític al voltant del traçat pel centre de la ciutat, i també respecte el perill que suposa el pas pels fonaments de la Sagrada Família, que ha transcendit a diaris internacionals. [3] L'any 2007 es va crear una nova associació, Col·lectiu per un bon traçat del TGV, centrat en evitar el risc de passar per la Sagrada Família.

AVE pel litoral ha participat en debats televisius, radiofònics, va organitzar un debat a l'Ateneu de Barcelona i en una xerrada a la Universitat Pompeu Fabra.


[edita] Referències

  1. Entrevista al diari AVUI a Josep Gómez Serrano, Arquitecte catedràtic d'estructures a la UPC.
  2. Notícia d'el Periódico, on Josep Maria Mata Perelló, director del departament d'Enginyeria Minera i Recursos Naturals de la UPC, s'expressa en contra del traçat pel centre de la ciutat.(PDF)
  3. Està la Sagrada Família en perill? Article d'un diari suís.(PDF)(alemany)

[edita] Enllaços externs