[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Audiofreqüència - Viquipèdia

Audiofreqüència

De Viquipèdia

Audiofreqüència és el marge de freqüències audibles pels humans.

No totes les ones sonores poden ser percebudes per l'orella. Aquest és sensible únicament a aquelles ones on la freqüència està compresa entre els 20 i els 20.000 Hz. Esta resposta en freqüència de l'orella humana són el que es coneix com audiofreqüències.

Per damunt de les audiofreqüències, estarien els ultrasons (sons superiors als 20 KHz.) i, per baix, els infrasons (sons inferiors als 20 Hertzs).

Cal no confondre les audiofreqüències amb les radiofreqüències. Les audiofreqüències, ones mecàniques, són de baixa freqüència ( BF- 20Hz- 20kHz ) i, per consegüent, no tenen capacitat radiant; mentres que les radiofreqüències, ones electromagnètiques amb capacitat radiant (capaç de propagar-se en el buit), són altes freqüències el marge de les quals va dels 3 kHz de les ones llargues als 300 GHz de les microones.

L'espectre audible diversa segons cada persona i s'altera amb l'edat per això és molt important cuidar-lo i no exposar-lo a sons o sorolls molt forts que poden danyar-lo irremeiablement.

S'anomena presbiacusia a la pèrdua d'audició amb l'edat.