[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Audie Norris - Viquipèdia

Audie Norris

De Viquipèdia

Audie James Norris. Jugador de bàsquet dels Estats Units, nascut en Jackson, Mississipi, el 18 de desembre de 1960. Pívot de raça negra, d'enorme fortalesa física i gran qualitat tècnica. Conegut amb l'àlies de "Atomic Dog", va aconseguir la seva plenitud esportiva en el FC Barcelona, club en el qual va militar durant 6 temporades en la dècada dels anys 80. Considerat un dels jugadors més brillants que han jugat en la lliga espanyola.


[edita] Viatge a Europa

Des de jove va estar castigat per les lesions, que van impedir que pogués triomfar en la NBA, malgrat jugar 3 temporades en els Portland Trail Blazers. Per això va viatjar a Europa, per a jugar durant dues temporades en el Benneton Treviso de la Lega italiana. És curiós resenyar que, abans de fitxar pel conjunt italià, va realitzar una prova en el Real Madrid (el 17 de maig de 1985), però els tècnics madridistes van desestimar el seu fitxatge.

[edita] 6 temporades en el F.C.Barcelona

Després del periple italià va fitxar pel Barça, on va jugar a un gran nivell entre 1987 i 1993. Malgrat les lesions, que li van tenir llargues èpoques allunyat de les pistes, encara avui se li considera com el millor estranger que ha jugat en el Barcelona, i un dels majors talents que han jugat la lliga espanyola.

Amb el Barcelona, i al costat de jugadors com Juan Antonio San Epifanio, Nacho Solozábal o Chicho Sibilio va formar un dels millors equips d'Europa. Va guanyar 3 lligues espanyoles (1987-88, 1988-89, 1989-90), 2 Copes del Rei (1987-88, 1990-91), 1 Lliga Catalana i 1 Copa Príncep d'Astúries (1987-88). El seu únic compte pendent va ser la Copa d'Europa, que no va poder guanyar malgrat disputar dues vegades la final, enfront de la Jugoplastica Split de Toni Kukoc i companyia. Els seus duels amb el jugador del Real Madrid, Fernando Martín romanen en la memòria dels grans afeccionats del bàsquet.

En 1993, quan les lesions ja l'abocaven definitivament al final de la seva carrera, va deixar el Barcelona per a fitxar pel conjunt grec del Peristeri Atenes, on va jugar la seva última temporada com professional.