[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Atreu - Viquipèdia

Atreu

De Viquipèdia

Atreu (Atreos, Atreus) fou fill de Pèlops i Hipodamia, net de Tàntal i germà de Tieste i Niccipe.

Es va casar amb Cleola i fou pare de Plístenes (Pleistenes). Atreu i el seu germa Tiestes foren induïts per la seva mare Hipodàmia a matar al seu germanastre Crisip.

Estènelos, rei de Micenes, que era parent seu, li va deixar encarregat el regne a Atreu, i a la mort del fill i hereu, Eurísteos, Atreu va ser proclamat sobirà. Des llavors les calamitats es van abatre sobre Micenes. A més Tiestes va seduir a la dona d'Atreu, Aerope, i se la va emportar.

Tiestes va enviar contra el seu germà a Plístenes, fill d'Atreu al que Tiestes havia criat com a propi, però Atreu, sense saber que era el seu fill, el va matar. Més tard Atreu es va reconciliar amb Tiestes i el va invitar a Micenes, però una vegada allí li va matar els dos fills, Tàntal i Plístenes. Tiestes es va poder escapar, però llavors va venir una epidèmia de fam i l'oracle va demanar que Tiestes fou cridat.

Atreu es va casar (tercera esposa) amb Pelòpia, filla de Tiestes (Però Atreu es pensava que era filla de Tesprotos), que havia tingut un fill, Egistos, del seu propi pare, que Atreu va voler criar com a propi. Tiestes va tornar a sortir de Micenes però més tard Atreu el va trobar a Delfos i el va fer tornar, però altre cop el va encarcerar i va enviar a Egistos per matar-lo però aquest va reconèixer al seu pare, i no el va matar sinó que va matar a Atreu.

La seva suposada tomba existia en temps de Pausànies