[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Arseni de Constantinoble - Viquipèdia

Arseni de Constantinoble

De Viquipèdia

Arseni de Constantinoble, o Arseni Autorià fou un religiós grec que va viure al segle XIII.

Es va educar a un monestir a Nicea del que va esdevenir l'abat però es va retirar per portar una vida d'asceta i va anar al Mont Athos.

Vers el 1255 l'emperador Teodor Lascaris el va nominar patriarca i a la mort de l'emperador el patriarca i Jordi Muzalo foren nomenats regents del seu fill Joan. Muzalo volia trair al príncep i Arseni en desacord, es va retirar, va renunciar al càrrec de Patriarca i se'n va anar a un monestir.

El 1261, després de recuperar Constantinoble als llatins, l'emperador Miguel Paleòleg va cridar a Arseni per exercir altre cop com a Patriarca, però al cap d'uns mesos va fer cegar a Joan, el fill de Teodor Lascaris, i Arseni li va censurar aquest acte i el va excomunicar. Miguel va implorar el perdó i com que no el va obtenir, va convocar un concili de bisbes, on es van fer acusacions contra Arseni i fou deposat i condemnat a l'exili a Proconnès (Proconnesos) on el deposat patriarca va viure algun temps.

La data de la seva mort no es coneix però Fabrici la situa el 1264. Va escriure una sinopsi de la llei divina (Synopsis Canonum)