[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aquil·les Tatius - Viquipèdia

Aquil·les Tatius

De Viquipèdia

Per a altres significats del terme Aquil·les, vegeu «Aquil·les (desambiguació)».

Aquil·les Tati o Aquil·les Tatius (Achilles Tatius, Ἀχιλλεὺς τάτιος) fou un retòric alexandrí del segle II o III o potser fins i tot posterior (per certes imitacions d’Heliodor d'Emesa es pensa que pogué ser posterior a aquest vers el segle V o començament del segle VI).

Fou inicialment pagà però es va convertir al cristianisme.

La seva obra principal es una novel·la d’amor entre Cleitophon i Leucippe (Τὰ κατὰ Λενκίππην καὶ Κλειτοφῶντα en vuit llibres. L’obra te aspectes contradictoris i està redactada en un estil retòric. Fou traduïda per primer cop per Anníbal della Croce (Crucejus) a Leyden el 1544 i deu anys mes tard a Basilea; la primera edició en grec es va fer a Heidelberg el 1601; el 1638 fou traduïda al angles per Anthony Hodges, a Oxford.

Un altra obra que se li atribueix és una obre sobre l'esfera (περὶ σφαίρας) una parte de la qual semble ser una introducció al Phaenomena d’Àratos o Àrat (Εἰσαγωγὴ εἰς τὰ Ἀράτου Φαινόμενα), però que es probablement de Fírmic, algun temps anterior, i una etimologia titulada “Histories miscel·lànies”, ambdues perdudes.