[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aquemenes - Viquipèdia

Aquemenes

De Viquipèdia

Aquemenes fou l’ancestre suposat de la dinastia Aquemènida de Pèrsia. El seu nom en antic persa fou Haxāmaniš (de naturalesa amistosa), hel·lenitzat com Αχαιμενης (Achaimenēs).

Va viure vers el 700 aC i era, si va existir, un cap tribal de la regió propera al Llac Urmia, regió anomenada pels assiris Parsumaš (Terra dels Parsu, es a dir dels Perses), probablement vassall dels medes.

La seva existència es dubtosa ja que Darios I el gran no pertanyia a la línea directa dels reis anteriors i es creu que va inventar un ancestre comú entre ell i Cir II el gran per legitimar el seu accés al tron. Des llavors Aquemenes fou reverenciat com el fundador de la dinastia, però res se sap de la seva vida. Una inscripció de Senaquerib d'Assíria esmenta un atac de la tribu dels Parsu, que es correspondria amb l’època d'Aquemenes. Els grecs esmenten a la tribu d'Aquemes com els Pasargades (una de les deus tribus perses). El ancestre dels perses a la mitologia grega es Perses i de vegades la seva figura es assimilada a Aquemenes.

Els grecs donen com a successor d'Aquemenes al seu fill Teispes (besavi de Cir II el gran), però les fonts perses no esmenten a Teispes com a fill d'Aquemenes, sinó simplement com a membre de la família Aquemènida.

Vegeu també: Aquemenes d'Egipte


Precedit per:
(fou el fundador)
Imperi persa (Dinastia Aquemènida) Succeït per:
Teispes