[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antton Karrera - Viquipèdia

Antton Karrera

De Viquipèdia

Antton Karrera Agirrebarrena (Amezketa, Guipúscoa, 1942) és un polític basc membre de la federació basca d'Izquierda Unida, Ezker Batua-Berdeak. A les eleccions al Parlament Basc de 2001 (VII Legislatura) fou escollit diputat i ocupà el lloc de portaveu del seu grup parlamentari des de gener de 2002, quan va substituir Javier Madrazo. A més, és Coordinador d'Ezker Batua-Berdeak a Guipúscoa i membre de la Presidència d'Euskadi.

Karrera va pertànyer a ETA durant el franquisme i fou als 27 anys un dels setze membres d'ETA asseguts al banc dels acusats durant el Procés de Burgos, contant com advocat amb Artemio Zarco. No obstant això, Karrera va començar ja cap a 1970 a condemnar les accions armades de ETA, inclòs el segrest del cònsol Beilh, per no considerar-les la millor via per a lluitar contra la dictadura de Francisco Franco.


Aquest article sobre biografies és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


Wikiquote A Viquidites hi ha frases fetes, frases cèlebres i proverbis relatius a Antton Karrera