[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antimilitarisme - Viquipèdia

Antimilitarisme

De Viquipèdia

L'antimilitarisme és una ideologia contrària a la via armada com a eina de resolució de conflictes. Com a alternatives propugna, per exemple, la no violència (Gandhi, etc.).

A Espanya, el moviment antimilitarista lluità a favor del reconeixement al dret a l'objecció de consciència al servei militar i, després, a la insubmissió. Amb la professionalització de l'exèrcit (motivada en part pel nombre cada cop més gran d'objectors i insubmisos), el moviment antimilitarista va adaptar la seva estratègia de denúncia amb la campanya d'insubmissió a les casernes.

Actualment els grups antimilitaristes continuen difonent el seu missatge i realitzant campanyes com la contrària a la base militar de l'OTAN a Bétera.

Alguns dels grups antimilitaristes del país són:

  • Milikk
  • MOC
  • Skamot Verd


Aquest article sobre política és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.