[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Antíoc VI Dionisi - Viquipèdia

Antíoc VI Dionisi

De Viquipèdia

Antíoc VI Dionisi (Dyonisos o Dyonisius) fou rei selèucida, fill d'Alexandre I Balas i de Cleòpatra Thea vers el 145 aC i fins el 140 aC. Va néixer vers el 148 aC.

Quant Demetri II va prendre el poder el 147 aC els pillatges dels cretencs va fer revoltar als ciutadans d'Antioquia i nomes es va poder restaurar l’ordre a costa de massacrar als revoltats. Però no massa després el general Diodot (un fidel d'Alexandre que s’havia passat a Demetri al darrer moment) es va apoderar d'Antioquia (145 aC) i va proclamar rei al infant Antíoc VI Dionysus, el fill d'Alexandre Balas d’uns tres anys. Demetri va quedar assetjat al palau reial i va cridar en ajut a les guarnicions de Palestina; els jueus van enviar tres mil homes que van salvar a Demetri que va poder fugir al est i es va establir a Selèucia del Tigris.

Diodot no va tardar en matar a Antíoc VI subornant als metges perquè el infant moris en una operació quirúrgica, i seguidament es va proclamar rei a si mateix amb el nom de Diodot Tryphon (140 aC) però no va poder dominar la part oriental del regne en mans de Demetri II que en aquell moment s’havia d’enfrontar amb l’atac dels parts que van ocupar Mèdia.

Precedit per:
Demetri II Nicàtor
Imperi Selèucida Succeït per:
Diodot Tryphon