[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Anita Bryant - Viquipèdia

Anita Bryant

De Viquipèdia

Anita Bryant
Informació bàsica
Nom real Anita Jane Bryant
Naixement 25 de març del 1940 (1940-03-25) (68 anys)
Lloc d'origen Barnsdall
Gènere Pop
Anys en actiu 1956 - 1980
Discogràfica Carlton Records
Columbia Records

Anita Bryant (Barnsdall (Oklahoma), 25 de març de 1940) és una cantant americana que va ser més coneguda per a la seva campanya homofòbica que per les seves cançons.

[edita] Biografia

En 1977 va conduir una campanya Save Our Children contra una ordenança de la ciutat de Miami que volia proscriure la discriminació segons l'orientació sexual. Bryant era convençuda que la homosexualitat era un pecat greu: només calia 'ajudar' els gais per a canviar-se. Deia, entre altres, que: «…aquesta gent s'amaga darrere pretexts jurídics, per a obtenir el dret d'ensenyar als nostres nens que el seu mode de vida és una alternativa vàlida. […] Conduiré una croada per a parar aquest moviment com ningú mai l'ha vista en aquest país.» Jerry Falwell va viatjar cap a Miami per a ajudar-la.

Va reeixir i l'ordenança va ser rebutjada amb 69% dels vots.

La seva acció va causar moltes protestes als Estats Units i a Europa. Es va organitzar, amb el suport d'artistes com Barbra Streisand, Bette Midler, Paul Williams i Jane Fonda un boicot del suc de taronja Florida per al qual cantava cançons publicitaris. Això li va fer perdre el contracte lucratiu i altres contractes publicitaris. Als Països Baixos es va organitzar un gran concert de suport a la causa gai. La cantatriu Zangeres zonder Naam va sortir una canço de protesta molt directa, una de les primeres en llengua neerlandesa que advocava obertament la causa dels gais.

Al 1980, Bryant va divorciar-se del seu primer espòs. Amb el segon espòs va fer dues fallides.

[edita] Cançons

  • Paper Roses
  • The Wedding
  • In My Little Corner Of The World
  • In The Chapel, In The Moonlight
  • Moon River
  • My Heart Cries For You
  • Till there was You