[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Andrea Riccardi - Viquipèdia

Andrea Riccardi

De Viquipèdia

Andrea Riccardi ( Roma, Itàlia 1950 ) és un historiador, professor universitari i pacifista italià, fundador de la Comunitat de Sant Egidi.

[edita] Biografia

Nascut el 1950 a la ciutat de Roma, des de 1981 és catedràtic d'Història del cristianisme i de les religions de la Universitat de Roma, havent estat anteriorment professor de la Universitat de Bari i de La Sapienza de Roma.

[edita] Activisme social

Expert en temes de l'Església Catòlica i és autor de diversos llibres sobre la problemàtica de l'Església durant el segle XX, sobretot als països mediterranis. El 1968 va fundar la Comunitat de Sant'Egidi, una associació de laics catòlics, amb seu al barri romà de Trastevere, dedicada a promoure el diàleg i l'ecumenisme arreu del món i que compta amb més de 30.000 membres en uns 34 països.

És membre del Comitè d'Honor de la Coordinació internacional per al Decenni de la no-violència i de la pau creat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) l'any 1998. L'any 2001 fou guardonat amb el Premi Internacional Catalunya concedit per la Generalitat de Catalunya.