[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

André Ricard Sala - Viquipèdia

André Ricard Sala

De Viquipèdia

André Ricard Sala (Barcelona, 1929) és un dissenyador industrial gran admirador de la figura del dissenyador Raymond Loewy, a qui conegué l’any 1956. El dissenyador americà l’introduí en l’ambient professional de l’època i a l’ICSID, del qual en fou sots president. Fou fundador, juntament amb Antoni de Moragas, de l’ADI FAD, l’Agrupació de Disseny Industrial del Foment de les Arts Decoratives.

De la seva dilatada trajectòria, en destaquen clients com Porcelanas Bidasoa o Perfumes Puig. La seva màxima activitat com a dissenyador transcorre en les dècades dels anys seixanta, setanta i vuitanta.

Entre els principals dissenys destacar-ne la vaixella Compact (1962) la pinça Arce (1964) i els envasos d’Agua Lavanda i Agua Brava de Puig, el cendrer Copenhagen, la batidora Moulinex, la pinça Orion i la torxa olímpica de Barcelona 92, així com el disseny de l’estoig de presentació de la candidatura de la ciutat.

De la seva dilatada trajectòria també en destaquen articles i pubicacions editorials, entre les quals: Diseño ¿Por qué?, Diseño y calidad de vida o Hablando de diseño.

L’objecte és la petjada de l’home. Des de l’inici de la humanitat, l’existència de l’home a estat depenent de múltiples utensilis que ha anat creant, primer per a sobreviure, i més tard per a millorar la seva qualitat de vida. Aquests utensilis són un testimoni de les aptituds i anhels de cada època i de cada cultura.

L’any 1983 rebé el premio Nacional de Diseño i el 1993 la Creu de Sant Jordi. Compta a més, amb diversos premis Delta.