[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alfonso Font - Viquipèdia

Alfonso Font

De Viquipèdia

Alfonso Font Carrera (Barcelona, 28 d'agost de 1946) és un autor de còmics català.

Des de 1964, va participar en la col·lecció Hazañas del Oeste, d'Ediciones Toray. Per a l'estudi "Selecciones Ilustradas" va realitzar diversos còmics sobre famosos criminals de la història. El 1970 va col·laborar amb l'agència Fleetway, que el va introduir al mercat britànic, i les editorials nord-americanes Warren i Skywald. Amb guions de Carlos Echevarría, va dibuixar el 1974 la sèrie Géminis.

El 1975 es va traslladar a París, on va publicar a les revistes Pif Gadget, Scop i Tousse Bourin, col·laborant amb guionistes com Patrick Cothias (Sandberg, père et fils, 1975-1977), Roger Lécureux (Los robinsones de la tierra, 1979-1982), Jean-Michel Charlier i Víctor Mora.

De tornada a l'estat espanyol, el 1978, es va unir a l'equip de la revista La Calle, junt amb Víctor Mora, Carlos Giménez i Adolfo Usero. Va continuar col·laborant amb Mora en sèries com Sylvestre i Tequila Bang!, protagonitzada per una dona aventurera que lluitava per la democràcia.

A començaments dels anys 1980 va escriure i va dibuixar les sèries Cuentos de un futuro imperfecto (per a 1984) i Historias Negras (per a Creepy). El 1982 va crear per a Rambla una estrafolària parella d'aventurers espacials, Clarke & Kubrick, les aventures del qual van aparèixer després a Cimoc. D'aquesta època són també les sèries El prisionero de las estrellas (Cimoc; història després prosseguida en El paraíso flotante) i Las aventuras de Federico Mendelson Bartholy, paròdia dels tòpics del còmic d'aventures en format similar a una tira de premsa, publicada també a Cimoc. El seu següent treball va ser Carmen Bond (A tope, 1985).

A mitjan la dècada, ja amb una important obra al terreny de la ciència-ficció, va optar per fer la seva primera incursió en el gènere d'aventures amb la sèrie Jann Polinesia, molt influïda per la narrativa d'autors com Jack London o Robert Louis Stevenson. La historieta va passar després a dir-se John Rohner, marino. El 1987 va crear una nova heroïna, Taxi i, poc després, va realitzar Privado, el seu personal homenatge a la sèrie negra. El 1994 va col·laborar amb el guionista Juan Antonio De Blas en la realització de Negras Tormentas, i el 1995 va iniciar en solitari la historieta d'aventures medievals Bri D'Alban. Va tornar a treballar per al mercat estranger, especialment per a l'editorial italiana Bonelli, amb diverses històries del personatge Tex. El 1993 va ser guardonat amb el Gran Premi del Saló del Còmic de Barcelona.

La major part de les obres de Font van ser publicades en el seu moment per Norma Editorial, però moltes estan esgotades. L'editorial Glénat n'ha reeditat algunes, entre elles Barcelona al alba (publicada per Glénat el 2007 en català com a Barcelona a trenc d'alba), Historias negras i El as negro.