[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alfons de Borbó i Borbó - Viquipèdia

Alfons de Borbó i Borbó

De Viquipèdia

Alfons de Borbó i Borbó Dues-Sicílies (Alfonso Cristino Teresa Angelo Francisco de Asis y Todos los Santos) infant d'Espanya (Roma; 3 d'octubre de 1941Estoril, 29 de març de 1956). Fill de Joan de Borbó, comte de Barcelona, i de Maria de la Mercè de Borbó-Dues Sicílies.

En una entrevista que van tenir el general Franco i S.A.R Joan de Borbó, comte de Barcelona, el 25 d'agost de 1948, es va acordar que el fill d'aquest, el príncep Joan Carles, es traslladés a Espanya per cursar els estudis de batxillerat i, també, que l'acompanyés el seu germà, l'infant Alfons.

El 29 de març de 1956, mentre disfrutaven de les seves vacances de setmana santa a la residència familiar d'Estoril (Portugal), Joan Carles va disparar[1] accidentalment al seu germà Alfons amb un revòlver (segons alguns, un regal de Franco) i li causà la mort. Va ser enterrat a Portugal fins que, finalment, les seves restes mortals van ser traslladades al Escorial un cop restaurada la monarquia.

[edita] Referències

  1. Paul Preston, Juan Carlos: A People's King, HarperCollins Publishers Ltd, London, United Kingdom, 2004, ISBN 0002556324