[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Albert Torres i Bosch - Viquipèdia

Albert Torres i Bosch

De Viquipèdia

Albert Torres i Bosch (Barcelona, 11 de febrer de 1950) és un dirigent veïnal català. Vinculat tota la vida al carrer Camprodon, ha estat president de la Federació Festa Major de Gràcia durant gairebé dues dècades, fins a la tardor de 2006.

Funcionari de professió, fill d’una altra personalitat emblemàtica del barri, Llibert Torres i Nòria, i impulsor del club de futbol de Gràcia, va ser una peça clau en la consolidació de la festa major. La millora de la gestió va ser un dels seus principals objectius, i seguint aquesta línia de treball va aconseguir aportar estabilitat econòmica a l’esdeveniment a base de buscar col·laboracions amb diverses empreses i per mitjà d’acords amb les administracions per aconseguir fonts de finançament més segures.

Durant el seu mandat es van actualitzar els estatuts de la Federació i la festa major va ser declarada festa d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya (1997). En la seva última etapa com a president va coprotagonitzar el procés de debat sobre les celebracions. L'abril de 2006, el Districte va reconèixer els mèrits d’Albert Torres amb la concessió del Premi Vila de Gràcia, en la categoria d'honor individual. El 2007 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.