[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Al-Manama - Viquipèdia

Al-Manama

De Viquipèdia

Coordenades: 26.2152° 50.5888, {{{3}}}° {{{4}}}

Per a altres significats, vegeu «Manama (Ajman)».

Al-Manama (en àrab المنامة Al-Manāmah), també coneguda simplement com a Manama, és la capital de Bahrain i està situada al golf Pèrsic, al nord-est de l'illa de Bahrain. És la ciutat principal de l'estat, amb una població aproximada de 150.000 habitants, la quarta part de la població de tot Bahrain.

Al-Manama és esmentat a les cròniques islàmiques almenys des del 1345. Va ser presa pels portuguesos el 1521 i més endavant pels perses el 1602. Ha estat governada, amb breus interrupcions, per la dinastia dirigent Al-Khalifa des del 1783. Al-Manama fou declarada port franc el 1958, i el 1971 va esdevenir la capital del Bahrain independent.

La base econòmica d'Al-Manama és la mateixa que la de tot Bahrain: el petroli, les refineries de petroli, la construcció de dhows, la pesca i la recol·lecció submarina de perles. Al-Manama té l'Aeroport Internacional de Bahrain a l'illa d'Al-Muharraq, a la qual està connectada per un dic. La ciutat també és la seu de la Universitat de Bahrain, fundada el 1986.

Al-Manama també fou un dels dotze municipis de Bahrain, i actualment forma part de la governació de la Capital.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Al-Manama