[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

AIFF - Viquipèdia

AIFF

De Viquipèdia

AIFF (Audio Interchange File Format, Format d'arxiu per a l'intercanvi d'àudio) és un tipus d'arxiu de música per a l'ordinador. Este format va ser desenvolupat per Apple Computer i Electronic Arts, i és principalment usat en ordinadors Macintosh.


Audio Interchange File Format (AIFF ó Format de Arxiu de Intercanvi de Àudio) es un estàndard de format de àudio usat per vendre dades de so per computadores personals. El format va ser co-desenvolupar per Apple Inc. en 1988 basat en el IFF (Interchange File Format) de Electronic Arts, usat internacionalment en els ordinadors Amiga i actualment és utilitzat en els ordenadors Apple Macintosh. AIFF també es l'utilitzat per Silicon Graphics Incorporated.

Les dades de àudio en l'estàndard AIFF no són comprimits, emmagatzemant-se les dades en big-endian i empra una modulació per impulsos codificats (PCM). També hi ha una variant del estendard on sí que existeix compressió, coneguda com AIFF-C o AIFC, amb múltiples còdecs definits.

El estendard AIFF es un dels formats lideres, juntament amb SDII y WAV, utilitzats a nivell professional per aplicacions d'àudio ja que, a diferencia del conegut format amb pèrdues MP3, aquest format és comprimit sense cap pérdua, qui ajuda a un rapit processat del senyal però amb la desavantatge del gran espai en disc que suposa: al voltant de 10MB per un minut d'àudio estèreo amb una freqüència de mostreig de 44.1kHz y 16 bits. A més l'estàndard dona suport a bucles per notes musicals per us d'aplicacions musicals o samplers.

Les extensions d'arxiu per el format estàndard AIFF és .aiff o .aif. Per las variants comprimides es suposa que es .aifc, però les anteriors també són acceptades per las aplicacions que suporten aquest tipus de format.

[edita] Vegeu també