[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

AEiG Roc d'Oró - Viquipèdia

AEiG Roc d'Oró

De Viquipèdia

Logotip actual de l'Agrupament
Logotip actual de l'Agrupament

L'Agrupament Escolta i Guia Roc d'Oró és l'agrupament escolta i guia de Sant Vicenç dels Horts.

Forma part dels 140 agrupament de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) i també a nivell nacional, estatal i mundial d'entitats escolta i guia com són: Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG), Movimient Scout Catòlic (MSC), Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i Associació Mundial de Noies Guies i Noies Escolta (WAGGGS).

Està dintre la Demarcació del Baix Llobregat-Garraf-Alt Penedès (BLL/G/ALP).

Taula de continguts

[edita] Història

[edita] Història de l'Agrupament Escolta Mossèn Josep Duran

Logotip del AE Mossèn Josep Duran
Logotip del AE Mossèn Josep Duran

Aquest agrupament fou fundat entre l’any 1960-1961, quedant a l'empar de l'agrupació Catòlica dels pares de família de la nostre població . El primer “cau” que pogueren disposar, fou cedit per el Centre Catòlic i va ser per un temps relativament curt ja que es feren obres i noves instal·lacions i hagueren de reunir-nos a una de les aules que generosament els cediren els Pares Salesians. El primer consiliari que va emprendre la tasca espiritual fou el pare Casals, d'edat ja bastant avançada, home de grans virtuts. El primer cap d'agrupament va ésser el senyor Vicenç Marco Nicolau, de caràcter profundament religiós que el conduí amb molta rectitud i eficàcia.

Per raó d'edat, el Pare Casals no podia acompanyar a les sortides els minyons i així fou nombrat consiliari el pare Pere Castellví, S.S. Gran pedagog i excel·lent psicoanalista, d'una intel·ligència poc comuna, molt dinàmic i actiu.

Entre els actes que varen celebrar i organitzar tots junts no es pot oblidar el més emotiu, el d'implantar una creu de ferro forjat en el lloc on fou immolat el màrtir Mossèn Josep Duran, amb un acte per honorar la seva memòria. La creu porta una placa amb els noms gravats de tots els que junt amb Mossèn Josep Duran foren assassinats al mateix lloc, entre ells el vicari de la parròquia.

[edita] Història de l'Agrupament Guies Sant Jordi

Fou durant l'any 1966 quan s'inicià l'agrupament de noies a Sant Vicenç dels Horts mitjançant els contactes amb grups ja existents a Molins de Rei, Vic i d'altres del Baix Llobregat. S'organitzaren les primeres sortides i reunions amb grup un grup de guies. Al principi fou amb grans dificultats, ja que part de les famílies no s'acceptava que les noies sortissin soles, però això es va superar a força d'una reiterada insistència.

Arrel d'un servei en unes colònies començà realment el seu funcionament com agrupament. El primer cau el tingueren en una casa que no s'utilitzava a “Cal Groc”, després passaren a un galliner que fins i tot tenia pati. Després en varen tenir uns quants més, s'incorporaren nous caps encara que era difícil trobar persones que volguessin responsabilitzar-se dels grups.

La unitat de Daines no va passar mai de 25 noies, notant però, per influència de l'escoltisme un canvi en els seus components. Un canvi tant amb el creixement de les relacions personals, tant com l'amor a la natura i creant unes inquietuds de tipus social.

Fins l'any 1970 els agrupaments de nois i noies s'havien desenvolupat per separat. És a partir d'aquest any quan s'estableixen contactes a nivell de responsables per tal de crear una visió educativa acord amb l'actualitat social, la qual tendeix cap a l'educació mixta. Tot i que les relacions no arribaren a desenvolupar-se del tot, a causa del diferent punt de vista pràctic de l'escoltisme.

[edita] Història de l'Agrupament Escolta i Guia Roc d'Oró

Després de molt de temps de haver-hi els agrupament separats tant el de noies com el de noies es va decidir de pensar una mica en la coeducació. Després de moltes reunions al final es va arribar a un acord entre els dos agrupaments. La primera festa de passos i també la primera acampada dels dos agrupaments junts es va celebrar a sota un pic molt altiu anomenat Roc d'Oró, optant deixar l'agrupament de noies el nom de Sant Jordi i l'agrupament de nois el de Mn. Josep Duran per néixer d'aquest dos el nou grup, l'actual Roc d'Oró.

[edita] Enllaços